Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brigáda 26.2.2011

27. 2. 2011

   Nedávno se odehrála na našem hřišti smutná událost. Z nějaké příčiny došlo k požáru v hokejových kabinách. Naštěstí nedošlo k ničemu jinému, než k materiální škodě. Naštěstí jen proto, že nikdo neutrpěl při této události újmu na zdraví. Jinak se samozřejmě už o žádné štěstí nejedná, obzvláště v této době, kdy hledáme každou korunu, abychom dokázali zajistit financování naší činnosti.

   Pomoc při opravě kabin přislíbil OÚ Chomutice a je jasné, že bez této pomoci bychom měli velmi těžko řešitelný problém. Protože není možné sedět s rukama v klíně a čekat, že naše problémy vyřeší někdo za nás, svolali jsme na sobotu 26.2.2011 brigádu. Cílem této brigády bylo odstranění ohořelé střešní krytiny a vyklizení vnitřních prostor kabin a úklid okolí.

   V sobotu v 9,00 jsme se sešli v sestavě:  Mirek, Michal a Aleš Kloutvorovi, Jirka a Tomáš Scháňkovi, Milan Šubrt, Jirka Macháček, David Jezbera, Ondra Sýkora, Tomáš Mucha, Lukáš Huráň, Honza Nosek, Honza Těšínský a moje maličkost. Nápomocný nám byl pan Miroslav Vondráček s technikou z OÚ a také za námi přišel náš starosta pan Zdeněk Rajm, který si změřil a spočítal potřebu materiálu na opravu střechy.

   O tom, jak probíhalo odklízení následků požáru nemá cenu podrobně psát. Nejdříve jsme sundali popraskaný eternit a ohořelé trámy, potom přišlo na řadu vyklízení kabin, kde toho bylo po kolena. Když si prohlédnete fotky, které jsem v rychlosti pořídil mobilním telefonem a k tomu si představíte vzduch naplněný zápachem spáleniny, prachem, popelem a poletujícími vlákny skelné vaty, tak budete mít zhruba představu o tom, jak jsme si to užívali (oči a plíce dostaly svoje). Nikdo nepočítal kolečka naplněná tím, co jsme museli v kabinách rozkopat krumpáčem, aby bylo možné ten smrdutý materiál nabrat na lopatu. Také jsme otloukli poškozené omítky. Těch koleček bylo opravdu dost a každé jsme museli zvednout nad hlavu a vysypat do kontejneru, což svědčí o naší dobré fyzické kondici . Kolem poledne, díky vysokému pracovnímu nasazení, přišlo ke slovu koště a naplánovaná práce byla ve finále.

   Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na této akci podíleli a snad můžeme doufat, že se zase dáme dohromady až bude potřeba. Jen by bylo dobré, aby to byla brigáda, jejímž cílem bude nějaká tvůrčí činnost a ne odstraňování následků požáru nebo něčeho podobného.

R. Šťastný

 

Náhledy fotografií ze složky Brigáda 26.2.2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

(Monika, 1. 3. 2011 12:55)

Chtěla bych tímto poděkovat všem, kteří se zúčastnili brigády a ještě se v budoucnu určitě několikrát sejdou.
Bohužel je smutné, že se všichni scházíte právě při tak smutné události. Fotky jsou toho důkazem. Určitě nejsem sama, komu bylo při shlédnutí "spáleniště" dost úzko.
Doufejme, že se podaří vše co nejdříve zastřešit.