Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas kadetů 23.10.2010

   Naši kadeti se v sobotu v poledne sešli na hřišti, aby odehráli utkání s kadety z Podhradí. Byl nádherný slunečný den a naši hráči se na utkání velmi těšili a věřili, že vybojují další vítězství. Trenéři se dohodli, že nechají v brance Patrika Petráčka a tím splní Patriku Novákovi přání a nechají ho hrát v útoku. Další posty byly rozděleny dle obvyklých zvyklostí. Kluci šli připravit hřiště na zápas a rozcvičit se. Potom se na hřišti objevil pan rozhodčí Rejha a na parkovišti se objevilo auto s trenérem soupeře panem Dubským. Po rozhovoru s panem Dubským nabraly odpolední události jiný směr, protože jsme se dozvěděli, že soupeř se nedostaví - v Podhradí dali dohromady 5 hráčů. Sice to znamenalo vítězství kontumačně, ale co chudáci fanoušci a natěšení fotbalisté? Také nutno podotknout, že si Patrik Petráček připsal další utkání s nulou a Patrik Novák jde příště zase do branky (trenéři svůj slib splnili).

   Díky rychlému a rozhodnému jednání trenéra Miroslava Kloutvora, jsme narychlo sestavili dvě fotbalové jedenáctky a naši kadeti byli schopni nabídnout svým fanouškům pěkný sportovní zážitek. Sestavy byli dost netradiční, ale o to zajímavější.

HOSTÉ: brankář - Pavel Dubský (trenér kadetů Podhradí), stoper -Tomáš Scháňko, předstoper - Hlavatý, obránci - Huráň a  Mucha, záloha - Krejcar, Haluška, Nesvadba,  útok - Kyselo, Rejha (rozhodčí), Novák.

DOMÁCÍ: brankář - Petr Těšínský, stoper - Tulka, předstoper - Sýkora, obrana - Ulrych, Petráček, záloha - Šťastný, Kloutvor, Jakub Těšínský, útok - Lemberk, Vaníček, Boško.

Jako trenér obou mužstev střídal lavičky a kabiny R. Šťastný.

Utkání probíhalo pod přísnou taktovkou (a píšťalkou) Miroslava Kloutvora.

   Obě jedenáctky se do sebe pustily s takovou vervou, že nezasvěcený divák ani nepostřehl, že se nejedná o regulérní utkání. Hráči si nedarovali ani centimetr trávníku zadarmo a předváděli pěkné akce. Hrající rozhodčí Rejha se obával, aby se do něj naši kadeti neobuli s až příliš velkou chutí, ale v tomto směru se nedočkal žádné nefér hry. V těžké situaci byl hlavně rozhodčí Mirek Kloutvor, který se ocitl pod palbou připomínek velmi kritických diváků a hlavně divaček. Například Jana Šťastná, která se vyznačuje dost špatným zrakem, udivovala své okolí připomínkami k výkonu rozhodčího a vypadalo to, jako by se jí najednou zlepšilo vidění. Výkřiky typu - řepáku, jak to pískáš, nebo seš snad slepej a počkej po zápase však elegantně přecházel mlčením a s úsměvem. Posuzování postavení mimo hru měl ztížené tím, že dělal sám sobě i oba pomezní rozhodčí. V zájmu atraktivnosti a plynulosti zápasu raději offside nepískal. Oba brankaři vytáhli ze šuplíku několik superzákroků, ale nemohli odolat mladickému nadšení našich hráčů a proto byl zápas úrodný i na góly. Trenér obou mužstev chvílemi nevěděl, na kterou lavičku se má běžet radovat a na které lavičce má pobízet své svěřence k lepšímu výkonu. Zápas skončil 5:3 pro domácí, což je v pořádku, protože sestava domácích byla nejpodobnější té, která skutečně nastupuje do normálních zápasů. Všichni účastníci tohoto mimořádného utkání si vysloužili potlesk diváků a ti se na oplátku dočkali děkovačky s typickou rybičkou nakonec. Ještě jednou - DÍKY všem, kdo se této akce zúčastnili!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Poděkování

(Monika, 24. 10. 2010 20:14)

Děkuji za barvitě popsané utkání. Mohu potvrdit, že šlo o skutečně krásné sportovní odpoledne.