Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas 28.10.2010 s Miličevsí (poslední letošní na domácím hřišti)

   Naše republika slaví 28. října Den vzniku samostatného česko-slovenského státu. Naši kadeti oslavili tento den krásným fotbalovým utkáním. Počasí nám opět přálo a oddíl se sešel téměř v plném počtu. Pak už bylo jen na nás, jak si poradíme s druhým mužstvem tabulky. Po remíze v Miličevsi, kde jsme soupeře přehrávali, ale nedokázali jsme vstřelit gól, čišelo z našich chlapců odhodlání zvítězit.

   Nastoupili jsme v celkem obvyklé sestavě. Změna byla pouze v brance, kde se svého úkolu ujal Patrik Petráček, protože Patrik Novák má zdravotní potíže s kolenem. I když šlo o dost důležitý zápas se silným soupeřem, nebyl náš golman nervózní a chystal se vychytat svou další nulu. Je pravda, že nynější hra kadetů Miličevse je postavena hlavně na dobré obraně a snaze nakopávat míč ze zabezpečené obrany a pokusech o rychlé breaky. Na tento způsob hry jsme byli připraveni a nutno říci, že při zápase nedošlo v tomto směru k žádnému překvapení. Utkání vedl rozhodčí pan Kolumpek. Za Chomutice mu asistoval náš tradiční pomezní rozhodčí Petr Těšínský.

   Celý náš tým hrál od začátku velmi zodpovědně a snažil se své útoky zakončovat střelou. Nemá cenu vypočítávat kolik útoků skončilo střelou vedle nebo střelou přímo do náruče soupeřova brankáře, ale měli jsme viditelnou převahu. V prvním poločase padla pouze jedna branka, kterou vstřelil svou pověstnou levačkou obránce Radek Ulrych. Byla to blesková a nechytatelná střela z voleje, kdy se Radek nejlépe zorientoval v chumlu hráčů v pokutovém území. Naše hráče to v žádném případě nijak neuchlácholilo a pokračovali v dobývání soupeřovy svatyně za mohutné podpory diváků. Mezi diváky byly nepřehlédnutelné a nepřeslechnutelné fanynky s transparentem v barvách našeho týmu (červenobílá).

   O přestávce varoval trenér Mirek Kloutvor své svěřence, aby se vyvarovali chyby, kterou jsme udělali při zápase v Kopidlně a po prvním poločase, který jsme vyhráli 1:0, jsme místo toho, abychom svůj tlak potvrdili další brankou, při zaváhání v obraně jsme dostali gól a zápas skončil remízou. Také pobídl útočníky k větší aktivitě, s tím, že to soupeřovi hráči fyzicky neustojí a budou se dopouštět chyb, kterých využijeme ke vstřelení dalšího gólu.

   V druhém poločase se vše odvíjelo podle pokynů v kabině. Hra se trochu přitvrdila (trošku se zažlutilo) a jednu chvíli jsme se dostali pod tlak. Bylo to po našich faulech. kdy měl soupeř sérii přímých kopů. Při jedné střele nechal soupeř vyniknout kvality našeho golmana Patrika Petráčka, který předvedl parádní robinzonádu a vyrazil "tutovku" na roh. Potom jsme se z tohoto tlaku vymanili a kluci se opět opřeli do soupeře svou útočnou hrou. Martin Vaníček nabíhal do pokutového území a dokonce nastřelil tyčku. Ondra Lemberk dobýval po levém křídle soupeřovo pokutové území celý zápas, kde ho soupeř nemilosrdně okopával a "drbal", až měl po těle místa, kde mu chyběla kůže, ale ve svém úsilí nepolevoval i když se mu nepodařilo dát gól. Na druhé straně se podařil soupeři jeden z rychlých brejků, který excelentně a čistě zlikvidoval stoper a kapitán mužstva Mates Tulka. Potom se konečně, po několika šancích, prosadil Martin Vaníček a dal na 2:0. Náš tlak na soupeře neustával a po nádherně kopnutém přímém kopu naším kapitánem Matesem Tulkou, vypadl brankaři míč z rukou a pohotový Ondra Sýkora chladnokrevně dorazil míč za brankovou čáru (3:0). Za tohoto stavu hrál soupeř celkem odevzdaně a pouštěl do hry i své "minikadety", kteří seděli dosud na lavičce, což je sympatické. My jsme také pustili do hry méně zkušené hráče, kteří se velmi dobře zapojili do zápasu. Ondra Nesvadba, který naskočil na pravou stranu útoku, působil dojmem, že chce roztrhat kopačkami trávník na kusy, jakou předváděl akceleraci.

   Po utkání následovala děkovačka s rybičkou (jak jinak?). Ze hřiště bohužel odkráčel bez rybičky náš obránce Marcel Hlavatý s obnovenou bolestí zad (v průběhu zápasu byl stažen na jeho místo Lukáš Huráň, který hrál jinak v útoku a zaskvěl se jednou krásnou střelou, ale i v obraně podal velmi pěkný výkon). Není možné chválit všechny jmenovitě, protože to byl výkon celého týmu a všichni hráči nechali na trávníku všechny své síly, za což je diváci odměnili bouřlivým potleskem. Ještě jednou děkujeme našim fanouškům za podporu (speciálně fanynkám s transparentem i když na něm chyběla, podle kapitána, osmička se srdíčky ).

V neděli hrajeme místo oběda fotbal v Železnici!!! Kdo je ochoten vyměnit obžerství za sportovní zážitek, je vítán! Začátek zápasu ve 12,00!

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář