Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední zápas kadetů v roce 2010 (31.10. v Železnici)

   Poslední zápas kadetů letošního roku je za námi a tak je možné provést malé hodnocení nejen tohoto zápasu, ale i celého kola.

   K poslednímu zápasu letošního podzimu jsme nastoupili v sestavě: v brance Patrik Petráček, stoper a kapitán Mates Tulka, předstoper Ondra Sýkora, levý obránce Radek Ulrych, pravý obránce Marcel Hlavatý, střed zálohy Michal Kloutvor, levá záloha Venda Krejcar, pravá záloha Martin Šťastný, střed útoku Martin Vaníček, levý útočník Ondra Lemberk a pravý útočník Lukáš Huráň. Na lavičce byli připraveni Michal Plítek, Tonda Boško, Patrik Novák a Ondra Nesvadba. Utkání vedl rozhodčí Řehák.

   Před utkáním dostali hráči v kabině několik rad, ale také varování. V Železnici se chomutickým týmům nikdy nehrálo příliš dobře a sami hráči si pamatují utkání dorostu i žáků, která neměla snadný průběh. Také jsme tušili, že nám zápas nijak neusnadní pan rozhodčí, na kterého nemáme příliš dobré vzpomínky.

   Utkání jsme zahájili okamžitě rychlým útokem, který však neměl gólovou koncovku. Další průběh hry byl dost nervózní. Soupeř většinu času bránil a likvidoval naše pokusy o útok, které byly plné nepřesných přihrávek. Železničtí hráči často jen odkopávali míč do autu a dopouštěli se častých faulů. My jsme nechávali ve středu hřiště zbytečně mnoho prostoru hráči č. 9, který rychle a celkem přesně rozehrával, aniž by mu v tom někdo z našich bránil, ale naštěstí  pro nás nenacházel u svých spoluhráčů velkou odezvu. My jsme kopali dva rohy a jeden přímý kop, ale míč vždy prošel pokutovým územím, aniž by se někomu podařilo usměrnit jeho dráhu do soupeřovy sítě.  Po dlouhém trápení při dobývání soupeřovy branky se konečně prosadil Martin Vaníček a vedli jsme 1:0. Obrovskou šanci měl Ondra Lemberk, ale přestřelil branku. Ke konci poločasu jsme vystřídali útočníky. Místo Martina Vaníčka a Huryho nastoupili Patrik Novák s Ondrou Nesvadbou a pokračovali v útočných snahách.

   V kabině vysvětloval trenér Mirek Kloutvor svým svěřencům jakých chyb se v prvním poločase dopouštěli a hráči si postěžovali na nečistou hru soupeře a výkon rozhodčího. Bylo jasné, že nás nečeká v dalším průběhu utkání nic jednoduchého, ale nastupovali jsme s odhodláním soupeřův odpor zlomit a prosadit se fotbalovostí.

   Druhý poločas probíhal podobně jako první, ale na naší straně bylo znát úsilí o zlepšení hry. Soupeř hrál naprosto stejně. Přes veškerou naši snahu přišlo i několik nepřesných přihrávek, které měly za následek pokus o útok na naši branku, ale Patrik Petráček ve spolupráci s obranou a Matesem Tulkou udržel čisté konto. Potom se podařilo Martinovi Vaníčkovi přidat druhý gól, který sice nebyl krásný, ale byl dost důležitý. Naši kadeti si začali více věřit a zlepšili hru, zpřesnili přihrávky. Potom se podařilo Martinovi Šťastnému doběhnout u čáry zdánlivě ztracený míč a poslat prudkou přihrávku do běhu neúnavně útočícímu Ondrovi Lemberkovi a tomu se podařilo dát pěkný gól (což si za svůj výkon velice zasloužil). V druhém poločase si postupně zahráli všichni hráči z lavičky a také odvedli pěkný výkon. Ve druhém poločase došlo také k jednomu nedorozumění a zmatený rozhodčí dal nic neříkajícímu Radkovi Ulrychovi žlutou kartu "za kecy". Způsob hry soupeře nedával příliš prostoru pro pohledné fotbalové akce, ale naši hráči opět dokázali, že se ne nadarmo drží celou soutěž na 1. místě v tabulce. Dnešním vítězstvím 3:0 dorovnali skóre na stav 50:2.

   Po zápase jsme se zastavili ke krátkému posezení v hospodě U Patřínů v Konecchlumí, kde se hráči občerstvili, dobře najedli, popovídali a navrch dostali od našeho kamaráda a sponzora Tomáše Kazdy zmrzlinu. Svíčková neměla chybu a ty těstoviny, co si dal Patrik Petráček s Ondrou Sýkorou byly asi taky dobrý, protože na talíři nic nezbylo (akorát nevíme jestli ty potvory z moře, co byly na těch těstovinách některý nezdrhly...).

   Na závěr bych krátce zhodnotil celou uplynulou sezónu: KLUCI BYLO TO SUPER!!!

P.S.: Ještě postupně přidáme nějaké fotky a možná tabulku střelců.

  

  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář