Jdi na obsah Jdi na menu
 


KADETI ZÍSKALI ZLATO

21. 6. 2011

 

V sobotu 18. června se v Chomuticích odehrálo finálové utkání okresního přeboru kadetů mezi mužstvy TJ Sokol Chomutice a FC VTJ Milíčeves. Na zápas přihlíželo přes 200 diváků, kteří byli zvědaví, jak se domácí mužstvo Chomutic vypořádá s rolí favorita. Samozřejmě tu nechyběl ani početný dívčí fanklub.
             Do tohoto utkání měli hráči kadetů Chomutic již 15-ti bodový náskok před druhou Milíčevsí. Během celé sezony si domácí mužstvo vedlo suverénně v soutěži, což dokazuje jak skore 81:8, tak i to, že neprohráli ani jeden zápas. To je vyneslo do vedoucí pozice v tabulce a tím pádem i do role favorita finálového klání.
            Úderem 14:00 hodiny zazněl za bouřlivého povzbuzování fanoušků zahajující hvizd a začal velice napínavý zápas. První poločas bylo utkání vyrovnané. Obě mužstva si vytvořila několik šancí, které nebyly proměněny. Po prvním poločase bylo na tabuli skore 0:0 a boj o celkového vítěze byl stále otevřen. Po přestávce se domácí mužstvo dostalo do většího tlaku, který korunoval v 60.minutě gólem Ondra Lemberk. Po této akci se mužstvo domácích uklidnilo a začalo hrát svoji typickou útočnou hru, jak jsme byli po celou sezónu zvyklí. Hostující Milíčeves byla pod velkým tlakem a nestačila na výbornou hru domácího mužstva. V 67. minutě dostali hosté rozhodující úder opět gólem finálového střelce Ondry Lemberka na 2:0.
             Potom už domácí mužstvo pouze kontrolovalo hru a dávalo si pozor na případné zbytečné chyby, které by ještě mohly zdramatizovat toto utkání. Minuty se vlekly na fotbalovém stánku v Chomuticích pomaličku, ale jak diváci, tak i hráči cítili, že tento finálový zápas skončí zaslouženým vítězstvím a domácí tým potvrdí svou celosezónní suverenitu!
            Po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Horáka mohly začít velkolepé oslavy. Předseda VV OFS Jičín Jan Šotek předal hráčům a trenérům ceny pro vítěze – již tradičně pohár, zlaté medaile a sadu dresů. Trenéři kadetů Miroslav Kloutvor a Richard Šťastný si připravili pro kluky překvapení, kterým byla trika, jenž měla na zádech natištěna jména všech hráčů a na prsou krásný slogan: "Zažil jsem pořádnou jízdu s kadety TJ Sokol Chomutice! Je vůbec možné přát si v životě více?" Každý pak ještě dostal čepici s nápisem MISTŘI. Ani hráči se nenechali zahanbit a kapitán mužstva Martin Tulka předal trenérům poháry a doutníky. Maminky připravily kadetům bohaté pohoštění a občerstvení. Oslavy tedy mohly začít naplno. Starosta obce Chomutic Zdeněk Rajm překvapil všechny přítomné krásným ohňostrojem, který byl poděkováním všem fotbalistům TJ Sokol Chomutice za reprezentaci naší obce.
            Také bychom chtěli poděkovat všem třem delegovaným rozhodčím, jimiž byli pánové Horák, Vít st. a Vít ml. za jejich vynikající výkon, kterým přispěli k vysoké úrovni finálového zápasu.
            Závěrečný dík patří našim fanouškům a fanynkám, bez kterých by žádné utkání nemělo ten správný náboj. K tomu je nutno podotknout, že díky přízni našich fanoušků si nejen v Chomuticích, ale i na hřištích soupeře, mohli naši kadeti užívat domácí prostředí a v těžkých chvílích se vždy dočkali velké podpory.
            Tato sezona byla pro TJ Sokol Chomutice velice úspěšná, neboť se podařilo kadetům vybojovat zlaté medaile, ale i mladší žáci zakončili druhým místem, tedy stříbrem rok 2010/2011. Doufejme, že se práce s mládeží bude nadále v Chomuticích udržovat na stejně dobré úrovni a dokážeme zopakovat některé z těchto nebo předešlých úspěchů.  Spolu s našimi fanoušky se těšíme na příští sezónu.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář