Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. ročník běhu Tří řek

30. 9. 2017

Běh „ Tří řek“ 2016

 

28. září byl pro někoho jen státním svátkem a dnem volna, ale u nás v Chomuticích jsme se rozhodli uspořádat první ročník běhu „Tří řek“. Běh byl pojmenován podle našich řek: Javorky, Bukovky a Lužanky, přes které vedla hlavní trasa, měřící šest tisíc dvě stě metrů. I přes to, že se jednalo o první ročník běhu, byl zájem o tuto akci vskutku překvapivý. Na startu se sešlo celkem sedmdesát sedm účastníků. Ti byli podle věku rozděleni do 16 kategorií, k nimž přibyla i kategorie kočárků.

Pro nejmladší účastníky, od čtyř do šesti let, byl na zdejším fotbalovém hřišti připraven běh na sto metrů. Starší děti od sedmi do jedenácti let pak běžely trasy v rozmezí tří set padesáti až sedmi set metrů. Ostatní běhy již byly naplánovány po vsi. Mládež běžela trasy ve vzdálenosti dvanácti set metrů až dvou kilometrů. Pro dospělé byl pak připraven hlavní běh na šest tisíc dvě stě metrů.

Toho se zúčastnilo celkem třicet čtyři běžců. Všichni účastníci byli po skončení běhu odměněni památečními diplomy a medailemi a první tři z každé kategorie i pěknými cenami.

A co říci závěrem? Snad jen, že dle reakcí účastníků, se první ročník běhu opravdu vydařil. Prožili jsme krásný sportovní den, ze kterého jsme si odnesli příjemné zážitky. Chtěl bych tímto poděkovat ostatním organizátorům a všem účastníkům běhu a doufám, že se znovu a ve větším množství sejdeme i u příštího ročníku.

Milan Šubrt

 

fotky na odkaze: http://subrmi.rajce.idnes.cz/Beh_tri_rek_2016_-_Chomutice/

Výsledky: muži 2016.pdf

               ženy 2016.pdf